Російський суд відправив Гіркіна (Стрєлкова) під варту до 18 вересня

Колишнього командира російських бойовиків на Донбасі Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) відправили до СІЗО до 18 вересня.

REUTERS

Міщанський районний суд Москви відправив колишнього командира російських бойовиків на Донбасі Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) до СІЗО до 18 вересня. Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі за екстремізм в інтернеті. Про це пише російське державне інформаційне агентство "РИА Новости".

Під час судового засідання Стрєлков просив не відправляти його до СІЗО, через "стенокардію другого ступеню та прийом препаратів".

- Заява слідчого про те, що я можу втекти за кордон, смішна. Тому що я в багатьох країнах у розшуку і засуджений до довічного Гаазьким судом. За злочин, якого не скоював... Я протягом 9 років постійно проживаю у Москві, ніколи не ховався від ФСБ та інших органів, - заявив Стрєлков на суді.

Кримінальна справа проти Стрєлкова пов'язана з двома постами у його телеграм-каналі. У першому йдеться про можливу здачу Криму росіянами, у другому — про невиплати військового забезпечення російським військовим.

17 листопада 2022 року Гаагський суд заочно засудив Стрєлкова до довічного ув'язнення, визнавши винним у збитті малайзійського Boeing у липні 2014 року.