У Міноборони нагадали українцям, що заборонено знімати та публікувати у соцмережах під час війни

Опублікувавши заборонену інформацію чи кадри, можна допомогти ворогові.

REUTERS

Міністерство оборони нагадало журналістам, блогерам та звичайним українцям, які активно висвітлюють події війни про важливість підтримки інформаційної безпеки у соціальних мережах. Про це повідомляється в телеграм-каналі Military Media Center.

Так, українців просять не висвітлювати під час воєнного стану найменування частин та їх розташування, кількість військових у частинах та підрозділах, кількість озброєння та техніки, а також їх місце зберігання.

Також в Україні зараз заборонено розповсюджувати інформацію про:

У Міноборони нагадали українцям, що після атак росіян не можна публікувати в соціальних мережах наслідки влучення ворожих ракет чи снарядів, чи моменти їх прольотів у небі, оскільки таким чином можна допомогти ворогові скоригувати вогонь. Крім того, громадян закликали не повідомляти час та місця "прильотів", дані про роботу ППО та фотографії.

Водночас дозволяється сприяти боротьбі з ворогом, публікуючи та поширюючи інформацію про загиблих, поранених та полонених окупантів. Також необхідно розповсюджувати відеозаписи, на яких зафіксовано злочини російських військових.