Нацполіція почала передачу Інтерполу даних про колаборантів, що втекли до Європи.

Інтерполу вже передали інформацію про 25 таких утікачів, додав він.

Вікіпедія

Національна поліція України почала передавати до Інтерполу заявки про колаборантів, які втекли до країн Європейського Союзу. Про це розповів голова слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов.

За його словами, далеко не всі колаборанти біжать до Росії - дехто ховається в Європі, заявляючи, що вони постраждали від війни українці. За його словами, спокійне життя в країнах ЄС для наших колаборантів добігає кінця – правоохоронці розпочали співпрацю з Інтерполом.

– Тому вирішили дістати їх і там. Кожен, хто був причетний до співпраці з росіянами під час окупації, вносимо до бази та даємо заявку до Інтерполу. Повідомляємо іноземних колег про те, що ці люди - не "жертви війни" або політичні біженці, якими намагаються там виглядати, а підозрювані у кримінальних злочинах в Україні, - заявив він.

Болвінов зазначив, що юридично – це підстава для того, щоб повернути їх на територію України та судити за нашим законодавством. Обчислити їх правоохоронцям допомагають справжні українці, які надають слідчим та дізнавачам інформацію про місцезнаходження втікачів-колаборантів. Інтерполу вже передали інформацію про 25 таких утікачів, додав він.

Раніше президент Володимир Зеленськрй заявив, всі, хто допомагає росіянам знищувати життя, заслуговує на максимальне покарання і повинен відповідати перед усім міжнародним співтовариством. Президент запевнив, що Україна має намір судити всіх зрадників.