Політолог: СБУ проводить повну «денацифікацію» УПЦ (МП)

СБУ провела повну «денацифікацію» УПЦ (МП), яку Росія десятки років використовувала для створення власної мережі агентів.

СБУ провела повну «денацифікацію» УПЦ (МП), яку Росія десятки років використовувала для створення власної мережі агентів. Про це пише політолог Олександр Черненко.

- Денацифікацію в Україні проведено успішно. Єдине уточнення – денацифікацію провела СБУ. А денацифіковувати довелось представника УПЦ (МП). Мова йде про клірика УПЦ (МП) з Черкащини, який публічно вихваляв Путіна і Кадирова, а вдома зберігав портрети Гітлера й форму СС, - акцентує Черненко.

Експерт підкреслює, що виселення з Лаври проросійских сил – теж результат "денацифікації" УПЦ (МП) від СБУ. «Українська святиня вперше в історії держави перестає бути осередком антидержавної пропаганди. Знаю, що багатьом хочеться відносно УПЦ (МП) всього й одразу. Однак треба зазначити, що СБУ «ювелірно» працює у церковному середовищі. З одного боку, нейтралізуючи реальних «агентів у рясах», з іншого - не даючи статися у країні міжконфесійним кривавим сутичкам, про що мріють в РФ», - вважає екснардеп.

- Ще один важливий плюс «денацифікації» російської церкви: священники-колаборанти – гарний обмінний фонд. Україна вже вигідно міняла подібну категорію зрадників і витягала з полону наших воїнів, - резюмує Черненко.

Раніше СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) з Черкащини. Іподиякон був прихильником нацизму і водночас пропагував ідеї «поновлення» Радянського Союзу та закликав до захоплення рашистами всієї території України.