В ГУР підтвердили ліквідацію командира російського підводного човна «Краснодар» - його застрелили з «Макарова»

Сергій Ржицький  командував запуском «Калібрів» по Україні.

https://t.me/DIUkraine/2568

В Краснодарі знищено командира підводного човна «Краснодар» Сергія Ржицького, причетного до ракетних обстрілів України. Про це повідомили в Головному  управлінні розвідки МО України.

-  В російському краснодарі застрелено сергія ржицького – колишнього командира підводного човна «краснодар» чорноморського флоту вмф рф.  10 липня «підводник» здійснював пробіжку в краснодарському парку культури і відпочинку ім. 30-річчя перемоги. Близько шостої ранку в нього було здійснено сім пострілів з пістолета макарова. В результаті вогнепальних поранень ржицький помер на місці, - наголосили в ГУР.

В управлінні додали, що через рясний дощ в парку було безлюдно, тож немає свідків, які могли б повідомити деталі або упізнати нападника.

В розвідці також пояснили, що «Краснодар» – один з шести підводних човнів проєкту «Варшавянка», які входять до складу Чорноморського флоту ВМФ РФ. Кожен з них здатен нести до чотирьох крилатих ракет типу «Калібр».

За даними ГУР, капітан 2-го рангу Сергій Ржицький щонайменше з 2006 року проживав у Севастополі. Деякий час був командиром підводного човна «Алроса». Після відправки «Алроси» на модернізацію був призначений командиром «Краснодару».