Клірик УПЦ (МП) з Черкащини зберігав портрет Гітлера та закликав РФ захопити Україну

Він був прихильником нацизму і пропагував ідеї «поновлення» Радянського Союзу.

ssu.gov.ua

Служба безпеки викрила ще одного священнослужителя Московського патріархату, який виправдовував російську збройну агресію. У спілкуванні з парафіянами та своїми знайомими він неодноразово вихваляв вище військово-політичне керівництво РФ і особисто очільника Кремля. Також він героїзував Кадирова та виправдовував воєнні злочини росіян. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як виявилося у ході розслідування, іподиякон був прихильником нацизму і водночас пропагував ідеї «поновлення» Радянського Союзу та закликав до захоплення росіянами всієї території України. Під час обшуків у нього вдома виявили комп’ютерну техніку з матеріалами ворожої пропаганди, заборонену символіку та друковані видання з нацистською та комуністичною символікою.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили клірику про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України ("Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників"). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникові загрожує до восьми років ув'язнення.