Львів'янка розповіла, як з дітьми дивом врятувалися після ракетного удару

Вони залишилися без квартири і досі шукають кота.

facebook.com/vera.bojko

Львів досі оговтується після ракетного удару, якого зазнав в ніч на 6 липня. Рятувальники вже закінчили пошуково-рятувальні роботи, витягнувши з-під завалів багатоповерхівки 10 загиблих. Натомість понад 40 людей постраждали, а ще десятки - залишилися без помешкань. Одна із них - Віра Бойко. Жінка розповіла у Facebook, як їй з трьома дітьми вдалося дивом врятуватися.

Сьогодні, 7 липня, у Віри - день народження. А вчора, каже, був другий день народження. Адже її будинок у Львові на вулиці Стрийській вщент зруйнований російською ракетою.

 - Ми з дітьми були вдома, в ліжках. Я прокинулась від сигналу тривоги. Зазвичай я повертаюсь на інший бік, але тут щось спрацювало,  я уважно читала Telegram, що летить і куди. Чула, певно. Після першого "прильоту" - сильно поряд. Схопила малого, замотала у ковдру і понесла у ванну. Давік встиг лише сказати: "Мамочко, закрий двері!" Щойно я це зробила, пролунав "прильот", і в мене у руках лишилася лише ручка від дверей. Пил, винесені рами, погнуті вхідні двері, котрі завалило цеглою. Мої тринадцятирічні двійнята вискочили у коридор. Я дуже швидко одягала малого і збирала документи. Так! В мене нема тривожної валізки. Я знаю, що помру ще не скоро, - напівжартома каже жінка.

У цей момент вона вже чула крики з-під завалів. Горів сусідній будинок, і там теж кричали люди.

- Я кричу з вікна: "Допоможіть відчинити двері! Двері завалило! Тут троє дітей!" Прибігли хлопці, наші сусіди, звільнили двері. Я відправила чоловіка і дітей вниз, сама дозбирувала документи і шукала кота. Про папужок подумала, що вони загинули (на щастя, вони вижили, але я про це дізналася вже вдень).  Я унікальна дівчинка - взяла парфуми, але забула про свою грошову ничку, бо думала про кота. Ми вибігли на подвір'я, вирішили бігти до парку, і тут третій "приліт". Ну що вам сказати, я якщо поряд прилетить - загину, бо лише присіла. А от мій Костік - розумничок! Він вмить ліг на землю, впав правильно й ідеально закрив руками вуха і голову і відкрив рота, - каже жінка.

У парку, що навпроти будинку, жінка з дітьми пережила це жахіття. Потім відвела дітей до чоловіка, а це сусідній будинок, і повернулася до свого подвір'я. Вона до вечора шукала кота, говорила зі слідчим, спілкувалась з рятувальниками. Вона єдина із сім'ї, хто отримав поранення - подряпину на нозі.  Зараз Віра чекає, коли впустять у квартиру забрати вцілілі речі і знайти кота.

РФ вдарила по Львову зранку 6 липня ракетами «Калібр». Було зафіксовано три влучання. Внаслідок "прильоту" по житловій багатоповерхівці загинули 10 людей.  Загалом країна-окупант в ту ніч атакувала Україну 11 ракетами, сім з них були збиті силами ППО.