Після візиту до Болгарії Зеленський виїхав до Чехії

Голова держави розповів, що обговорюватиме у Празі.

Президент Володимир Зеленський вирушив до чеської Праги одразу після візиту до Болгарії. Там він планує зустрітися зі своїм колегою Петром Павлом та іншими представниками влади. Про це голова держави повідомив у своєму Твіттері.

- Далі – Прага. Проведу предметні переговори з президентом Петром Павлом, прем'єр-міністром Петром Фіалою, головами Сенату та Палати депутатів парламенту Мілошем Вистрчилом та Маркетою Пекарєвою Адамовою, зустрінуся з членами уряду, парламенту, представниками ЗМІ, - повідомив Зеленський.

Як зазначив президент, головними темами зустрічей стануть питання щодо оборонної підтримки України. Також Зеленський планує засудити з чеською владою євроінтеграцію України та майбутній саміт НАТО, який відбудеться у НАТО.

– У центрі уваги – оборонна підтримка, європейська та євроатлантична інтеграція України та Вільнюський саміт NATO, ситуація навколо ЗАЕС, реалізація формули світу, відновлення України, – розповів він.

Після Чехії президент також може вирушити до Туреччини. За даними турецького видання Anadolu, приїзд Зеленського на запрошення лідера країни Реджепа Ердогана очікується у п'ятницю, 7 липня. Журналісти повідомляють, що у Стамбулі запланована зустріч Зеленського та Ердогана як у складі делегацій, так і тет-а-тет. Головними питаннями для обговорення стануть ситуація на фронті, відносини між Україною та Туреччиною, а також "зернова угода", термін якої спливає 17 липня.

6 липня президент Володимир Зеленський побував у Болгарії. В аеропорту столиці Софії його зустріла віцепрем'єр-міністр і міністр закордонних справ Болгарії Марія Габріель. Там він підписав декларацію, яка свідчить, що Болгарія підтримує набуття Україною членства в НАТО, як тільки це дозволять умови.