Зеленський у Болгарії домовився про співпрацю у сфері ядерної енергетики

Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим.

REUTERS

Під час візиту до Болгарії президент Володимир Зеленський підписав Меморандум про співробітництво в галузі енергетики між країнами. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

- Сторони зобов'язалися забезпечувати доступну енергію, підтримувати промисловий і регіональний розвиток, безпеку й добробут своїх народів, розширення співпраці та загальну прихильність до захисту довкілля й пом'якшення наслідків зміни клімату, скорочення викидів вуглецю. З урахуванням статусу України як кандидата на вступ до Європейського Союзу та зобов'язань Болгарії як держави – члена ЄС сторони домовилися активізувати подальшу взаємовигідну співпрацю у сфері ядерної енергетики, «зеленої» енергетики, водню, систем накопичення енергії та «розумних» мереж, - сказано у релізі ОП. 

Меморандум з української сторони, окрім Зеленського, підписав міністр енергетики Герман Галущенко.

Після зустрічі із прем'єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим, міністром закордонних справ Марією Габріель, представниками уряду та політичних партій Зеленський розпочав переговори з президентом Руменом Радевим.

6 липня Зеленський вперше приїхав до Болгарії з офіційним візитом. Очікується, що 7 липня він відвідає Туреччину на запрошення президента Реджепа Тайїпа Ердогана.