СБУ затримала колаборанта, який «зливав» позиції української артилерії під Бахмутом

Інформацію він передавав через спеціальний телеграм-канал. 

t.me/SBUkr

На Донеччині Служба безпеки України (СБУ) затримала ще одного ворожого агента, який збирав і передавав російським окупантам важливу інформацію про розташування та рухи підрозділів Збройних сил України на бахмутському напрямку. Як повідомили у пресслужбі СБУ, зловмисник намагався виявити місцезнаходження української артилерії, зокрема бойових позицій реактивних артилерійських систем HIMARS.

Отриману розвідувальну інформацію він передавав через спеціальний телеграм-бот, створений російською Федеральною службою безпеки (ФСБ) для збору даних про дислокацію українських військ.

Зрадника затримали, коли він намагався здійснити приховане спостереження за підрозділами ЗСУ. За даними слідства, зловмисником виявився житель Торецька Донецької області. Він почав надавати інформацію агресорові про маршрути переміщення підрозділів ЗСУ наприкінці червня, вказуючи приблизні координати українських об'єктів з прив'язкою до місцевості.

Під час обшуку в затриманого було виявлено мобільний телефон, який він використовував для передачі розвідувальних даних. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранта про підозру за статтею 111-1 Кримінального кодексу України ("Колабораційна діяльність").

Наразі він перебуває під вартою. Зловмисникові загрожує до 15 років ув'язнення.

Напередодні у Києві затримали колаборанта, який входив до складу окупаційного «головного управління МВС РФ у Запорізькій області».