МОЗ звільнив ректора Львівського медуніверситету за сексистські "жарти" над студентами

Замість нього призначили ректора, який тимчасово виконує обов'язки.

Твоє місто

Ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Бориса Зименковського, який оскандалився сексистськими висловлюваннями про студентів, звільнили. Про це повідомляє пресслужба міністерства охорони здоров'я.

- Студенти, майбутні лікарі, які, попри повномасштабну війну, продовжують навчатися та здобувати освіту в Україні, є майбутнім нашої держави. Міністерство охорони здоров'я України і надалі працюватиме для створення всіх необхідних умов для навчання, а також відстоюватиме законні права та інтереси студентів, - йдеться у заяві МОЗ.

Як зазначили у відомстві, виконувачем обов'язків ректора призначено доктора медичних наук за спеціальністю «Хірургія» Ореста Чемеріса. Йому доручено провести найближчим часом конкурс на заміщення вакантної посади ректора ЛНМУ.

Скандал навколо Зименовського нашумів 19 червня у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького під час поділу студентів на інтернатуру. Тоді ректор установи глузував з прізвищ студентів і поставив питання студентці, яка обрала спеціальність "Хірурги" - "Жінка, хоче різати?".

Згодом у мережі з'явилися відео з моментами інцидентів. МОЗ відреагувало на цей скандал, перепросило перед студентами та пообіцяло найближчим часом ухвалити відповідні кадрові рішення.