Президент: Нові санкції ЄС додатково обмежать доходи Росії

Також нові обмеження перекриють частини шляхів обходу санкцій, запроваджених раніше.

President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що затверджений Європейським Союзом 11 пакет санкцій проти Росії додатково обмежить доходи росіян. Про це повідомив глава держави у традиційному зверненні до українців.

- Зрештою затверджується новий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії. Частина його норм підготовлена ​​за пропозиціями Міжнародної санкційної групи, яка працює під головуванням Майкла Макфола та Андрія Єрмака, - заявив президент.

Також Зеленський зазначив, що нові обмеження спрямовані на перекриття частини шляхів обходу санкцій, запроваджених раніше.

- Держава-терорист досі має доступ до різних продуктів і компонентів, технологічних та фінансових схем, які створені тими у світі, хто все ж таки цінує свободу та міжнародне право. Росія має бути в повній ізоляції, поки головні експортні продукти Росії – це зло та смерть, – зазначив він.

21 червня дипломати Європейського союзу досягли згоди щодо 11-го пакету санкцій щодо Росії. У рамках цього пакету передбачено заходи, спрямовані на протидію обходу санкцій та включення певних осіб до списків обмежень. Також нові санкції також включають заборону транспортування нафти.