Директорові департаменту КМДА вручили підозру через закриті укриття

Загибель людей через недопускання до укриття – повідомлено про підозру директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА.  

Слідчі Нацполіції вручили підозру директорові Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роману Ткачуку через закриті укриття у столиці. Йому інкримінують неналежне виконання службових обов'язків, яке призвело до загибелі трьох людей під час ракетного обстрілу 1 червня. Про це повідомила пресслужба КМДА.

- З метою приховування своєї службової недбалості та створення хибного уявлення про ефективність його роботи підозрюваний надав вказівку підлеглим працівникам створити у мережі інтернет мапу укриттів м. Києва та забезпечити її наповнення інформацією про розташування захисних споруд цивільного захисту, - сказано у повідомленні.

Підозру Роману Ткачуку правоохоронці вручили на робочому місці. Посадовцю визначатимуть запобіжний захід. У КМДА зазначили, що Роман Ткачук і Департамент муніципальної безпеки співпрацює зі слідством та надає доступ до запитуваної наявної документації.

Через закрите укриття у Деснянському районі Києва загинули троє людей: 9-річна дівчинка, її 34-річна мама і 33-річна жінка. 4 червня Голосіївський суд Києва відправив до слідчого ізолятора на 2 місяці охоронця, який не встиг відчинити двері до укриття під час ракетного обстрілу. Разом з тим директора поліклініки, в якій знаходилося укриття, та голову районної адміністрації відправили під домашній арешт.