Талісманом Євро-2024, який прийме Німеччина, стало ведмежа

Талісман віддає шану популярній дитячій іграшці – плюшевому ведмедику, який з'явився на початку XX століття.

uefa.com

Офіційним талісманом Євро-2024, який прийме Німеччина, стало ведмежа, однак у нього ще немає імені. Про це 20 червня повідомили на сайті УЄФА.

- Після кроликів, левів та півня вперше в історії чемпіонатів Європи талісманом турніру став ведмідь, у якого поки що немає імені, - йдеться у пресрелізі.

Талісман віддає шану популярній дитячій іграшці - плюшевому ведмедику, який, як кажуть, був винайдений у Німеччині на початку XX століття. Він покликаний долучити до активного способу життя 10 мільйонів дітей у Європі.

Спортивна організація запропонувала протягом наступних двох тижнів обрати один із чотирьох варіантів імені: Альберт, Бернардо, Бернхарт або Герці фон Бер. Усі вони обігрують німецьке слово Bär ("ведмідь"). Увечері у вівторок талісман зустрінеться з уболівальниками на товариському матчі Німеччини та Колумбії на "Арена АуфШальке" у Гельзенкірхені.

17-й чемпіонат Європи з футболу відбудеться у десяти містах Німеччини з 14 червня по 14 липня 2024 року. Продаж квитків розпочнеться 3 жовтня. Україна бореться за вихід на Євро-2024 у групі С разом з Італією, Англією, Північною Македонією та Мальтою. 19 червня Україна обіграла Мальту 1:0 у відборі на Євро-2024. Матч проходив через два дні після гри проти Північної Македонії, який закінчився перемогою нашої збірної з рахунком 3:2. Після трьох турів Україна має шість очок та друге місце. У березні Україна програла Англії на старті кваліфікації до Євро-2024 із рахунком 0:2.