На Херсонщині рівень води знизився до 80 сантиметрів

Підтопленими залишаються 5 населених пунктів. 

Getty Images

Станом на ранок 19 травня середній рівень води на Херсонщині після підтоплення через підрив Каховської ГЕС спав до 80 сантиметрів. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

- Станом на 6 годину ранку середній рівень води становить 80 сантиметрів. Підтопленими залишаються 5 населених пунктів правобережжя - це Херсон, Білозерка, Дніпровське, Новогреднєве, Благодатівка. Там під водою залишається ще 843 будинки, - розповів Прокудін.

За його даними, працівники "Херсонгазу" продовжують відкачувати воду, осушувати, проводити технічне обслуговування обладнання. Очікується, що 26 червня будуть розпочаті роботи з поновлення централізованого газопостачання. Працівники Херсонводоканалу, наголосив Прокудін, теж сушать, ремонтують затоплене обладнання, викачують воду.

Голова ОВА додав, що у найбільш підтопленому мікрорайоні Херсона Корабел з кожним днем все менше нагадувань про велику воду. Звідти вивезли вже 31 тонну сміття.

РФ підірвала Каховську ГЕС в ніч на 6 червня. Напередодні стало відомо, що РФ не пустила гуманітарну місію ООН на тимчасово окуповане лівобережжя.