Володимир Зеленський: Росіяни не знищили жодного Patriot

Всі українські Patriot працюють, і жоден з них не знищений.

wikipedia.org

Всі українські Patriot працюють, і жоден з них не знищений. Про це під час вечірнього виступу заявив президент України Володимир Зеленський.

-  Хто б там в Росії не розказував, нібито наші «Петріоти» знищені, усі вони є, усі вони працюють, усі вони збивають російські ракети. І збивають максимально ефективно. Жодного «Петріота» не знищено! – наголосив президент.

Він додав, що українські військові продовжують рухаються, ідучи вперед «позиція за позицією, крок за кроком».

- Був цього тижня «Рамштайн», і головне – це швидкість постачання. Наступного тижня будуть і нові важливі комунікації з партнерами – саме заради нашого руху, саме заради зброї, саме заради того, щоб у наших воїнів було все необхідне, - наголосив Зеленський.

Він також сказав, що єдине, що наразі має хвилювати Росію - як підготувати їхнє суспільство, російське суспільство, до того, що вони «втрачатимуть усе те, заради чого знищують майбутнє своєї держави».

- Захоплені території Росія втрачатиме. Нашим крокам із деокупації немає та не буде альтернативи, - наголосив президент України.

Таким чином Володимир Зеленський відреагував на заяву президента РФ Путіна, який сказав, що РФ нібито знищила під Києвом 5 комплексів Patriot і може знищити будь-яку будівлю в центрі Києва. Крім того, міноборони Росії заявляло про знищення зенітного ракетного комплексу "Patriot" в Києві за допомогою гіперзвукової ракети "Кинджал". Повітряні сили ЗСУ спростували цю заяву.