На Миколаївщині судитимуть командира взводу, який відбирав надбавки у військових

Його звинувачують у низці кримінальних статей.

vppdr.gp.gov.ua

На Миколаївщині викрили командира взводу однієї з частин Військово-Морських сил, який наживався на військовослужбовцях. Він відбирав у бійців надбавки до зарплат і вимагав із них гроші за звільнення. Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

– Протягом 2022 року командир взводу вимагав від своїх підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів із щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану. Також за неправомірну вигоду він не проводив щодо них службових розслідувань та надавав протиправні дозволи на звільнення, - встановили слідчі.

За даними відомства, загалом головний сержант отримав хабарі на загальну суму понад 600 тис. гривень. Також його підозрюють у побитті військовослужбовця.

- У вересні 2022 року, демонструючи уявну перевагу над підлеглим, він застосував насильство, вдаривши його кулаком у передпліччя, чим завдав тілесних ушкоджень, - йдеться у повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці знайшли та вилучили автомат Калашнікова "АК-12" та 270 набоїв калібру 5,45-мм. Військовослужбовцю повідомили про підозру щодо низки статей Кримінального кодексу: ч. 4 ст. 189 "Вимагання", ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами", ч.1, 3 ст. 368 "Отримання посадовою особою неправомірної вигоди, вчинене повторно", ч. 4 ст. 402 "Непідкорення" та ч. 5 ст. 426-1 "Застосування насильства щодо підлеглого".

Наразі прокуратура продовжує розслідування у справі. Підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.