Генштаб: РФ стягує ракетні війська на кордон з Україною

Зростає загроза завдання ударів противником ракетами типу Х-35.

скірн відео www.youtube.com/@ctrsTVua

Війська РФ нарощують у прикордонних з Україною регіонах кількість тактичних груп ракетних військ. Через що для низки областей є загроза завдання ракетних ударів ворогом. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

- Противник збільшує кількість тактичних груп ракетних військ у прикордонних з Україною районах. За наявними даними, в Брянську область переміщений дивізіон берегового ракетного комплексу "Бал". Через це зростає загроза завдання ударів противником ракетами типу Х-35. Їх дальність стрільби дозволяє вражати об'єкти на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Застосування противником тактичної авіації на лінії зіткнення - малоефективне за рахунок ешелонованої системи ППО наший військ та небажання російських пілотів ризикувати життям для виконання завдань, поставлених їхнім командуванням, - сказав Громов.

За словами Громова, на даний час агресор зосередився на цілях, пов'язаних із логістикою, промисловими об'єктами, а також нафто- та газозабезпеченням, скидаючи керовані авіабомби.

"Бал" - російський береговий мобільний ракетний комплекс із протикорабельною ракетою Х-35. Комплекс призначений для контролю територіальних вод і проливних зон, захисту військово-морських баз, інших берегових об'єктів та інфраструктури узбережжя, захисту узбережжя на небезпечних напрямках ймовірного висадження десанту. Дальність ураження - 120 км з ракетою Х-35 і 260 км з ракетою Х-35У.