В Україні пройшли онлайн-змагання серед серферів

Українська асоціація серфінгу провела перші всеукраїнські онлайн змагання UA Surfing Online Cup 2023.

Українська асоціація серфінгу провела перші всеукраїнські онлайн змагання UA Surfing Online Cup 2023. Організатори таким чином хотіли підтримати серферів, які наразі не мають доступу до океану через війну. Тому для участі у змагання спортсмени відправляли відео проїздів, знятих останнім часом.

- Ми вдячні всім і кожному, хто долучився до змагань, що мають на меті об’єднати українських серферів, популяризувати наш вид спорту та підтримати спортивний фронт. А також це чергова демонстрація того, що Україна — сучасна, прогресивна, спортивна й амбітна країна, — коментують представники Української асоціації серфінгу. 

Реєстрація учасників тривала місяць, після чого відбулося 2 раунди змагань: кваліфікація і фінал. У залік йшло по 2 хвилі з максимальними балами.

Змагання проводили разом із Asian Surf Cooperative — серф-організації, що проводить чемпіонати у різних країнах Азії, а також в рамках Всесвітньої ліги серфінгу (WSL QS). Учасників оцінювали незалежні професійні судді в режимі суворої конфіденційності.

Список переможців та призерів Surfing Online Cup 2023: