У Німеччині почались найбільші в історії НАТО авіанавчання

В них приймають участь понад 20 країн-партнерів.

ANNEGRET HILSE/REUTERS

В понеділок, 12 червня, в Німеччині стартують наймасштабніші навчання Air Defender 23, які охоплять країни - члени НАТО та пов'язані з повітряним розгортанням над Європою. Як повідомляє Bloomberg, навчання будуть проходити до 23 червня.

У них візьмуть участь понад 20 країн-партнерів та близько 250 літаків, включаючи літаки F-35 з США та Нідерландів, а також розвідувальні літаки AWACS, повітряні заправники та навіть транспортні авіаносці з Японії.

Планується, що навчання пройдуть на чотирьох полігонах у Німеччині, а також по одному в Нідерландах і Чехії. Основний акцент буде зроблений на трьох повітряних просторах на півночі, сході та півдні Німеччини з метою перевірки готовності військово-повітряних сил реагувати на кризові ситуації в Європі, особливо в контексті загострення напруженості з Росією.

Райони, де відбудуться навчання, будуть закриті для цивільного повітряного руху тільки на чотири години щодня. Це може призвести до зміни маршрутів комерційних рейсів через повітряний простір Німеччини та незначних затримок рейсів.