У Повітряних силах ЗСУ іранські дрони назвали “головним болем”

“Шахеди” використовують різні маршрути, притискаються низько до землі, їх важко дістати літаком. 

pravda.com.ua

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат назвав “головним болем” іранські дрони. Про це він сказав у інтервʼю Українській правді.

- Іранські дрони – це головний біль. Їх все одно важко збивати. Коли їх летить багато, вони використовують різні маршрути, притискаються низько до землі, їх важко дістати літаком. Бо швидкість самого дрона – 150 км/год, а винищувач летить зі швидкістю мінімум 400 км/год, - розповів Ігнат.

Водночас дрони не важче збивати, ніж ракети. Ракети не можна збити стрілецькою зброєю та з кулемета.

- Важче, звичайно, збивати ракету. Але дрон це теж така річ, яку важко виявляти, по-перше, і, по-друге, застосовувати проти нього різні засоби, якими було б раціонально його збивати. Не можемо ми цей дрон дістати в нічний час засобами ППО сухопутних військ чи мобільними вогневими групами. Які б там не були прожектори... - зазначив він.

Представник Повітряних сил ще раз наголосив, що Росія запускає дрони вночі, щоб виснажити ППО та зробити корегування при ракетному ударі з кораблів чи літаків.

Юрій Ігнат також розповів, що навесні Росія наростила виробництво ракет, тому що отримує комплектуючі “завдяки” недіючим санкціям. Водночас, процес виробництва не швидкий. 

- Крилата ракета, якою нас обстрілюють, це фактично безпілотний літак, який потрібно збирати доволі-таки довго. Поки зберуть, поки випробують, поки протестують, поки доставлять на носії це все… Відповідно, це займає певний час, - розповів він.

У ніч на 11 червня “шахеди” атакували Харківщину, Сумщину та Дніпропетровщину. У Білопіллі відбулися влучання по адмінбудівлі, приміщенню навчального закладу та виробничих приміщеннях. На території підприємства в Богодухівському районі виникла пожежа.