Аліна Байкова розповіла, як бренди просять її не говорити про політику на червоних доріжках

Аліна заявила, що не готова поступатися брендам, які не хочуть втрачати російських клієнтів.

instagram.com/alina_baikova

Українська модель Аліна Байкова зізналася, що світові бренди побоюються співпрацювати із нею через її гучні "політичні" вчинки. Торік манекенниця відвідала червону доріжку у Каннах із синьо-жовтим прапором, а у травні 2023-го позувала папараці у Франції у футболці з написом Fuck you Putin. В інтерв'ю Дмитру Гордону сама Аліна заявила, що готова навіть залишитися без роботи, аби тільки не зрадити свою країну.

- Я не піддамся за гроші. Я краще квартиру в Нью-Йорку продам, але рота затикати не буду. Бренди роблять це лише задля того, щоб не втратити російського клієнта. Мені совість не дозволить. Мені треба багато рахунків оплачувати, у мене родина. На мені дуже багато. Мені важко без роботи, але для мене важливіше, що якщо я помру, то з відчуттям, що я не зрадила свою країну, - зазначила Аліна.

За словами Байкової, лише одного разу на кінофестивалі у Венеції вона погодилася вийти на доріжку без патріотичних стрічок та прапорців, але й досі про це шкодує.

- У Венеції вийшла на доріжку, а біля мене Ірина Шейк стоїть. Відчуття було, ніби я зрадила свою країну за гроші. І я сказала - ніколи більше у житті, - зізналася Байкова.

Напередодні зірка світових подіумів засудила вчинок колеги, бразильської моделі Маріанни Фонсекі, яка після підтримки України знялася для російського глянцю.