Зеленський заявив, що в Україну потрібно повернути більше людей, ніж виїхало з країни

Голова держави наголосив, що для цього нашій країні потрібні гарантії безпеки.

President.gov.ua

Громадянам України, які залишили нашу країну після російського вторгнення, треба повертатися додому, оскільки економіку країни потрібно відновлювати. Про це заявив президент Володимир Зеленський у ході пресконференціяї до Дня журналіста.

Зеленський наголосив на важливості отримати чіткі сигнали від країн щодо гарантій безпеки для України. Йшлося про майбутній саміт НАТО у Вільнюсі. За його словами, це питання особливо важливе для українців, які проживають за кордоном, оскільки їхня підтримка необхідна для відновлення країни.

- Ми хочемо з вами думати про наших дітей та хочемо відповісти саме людям, які перебувають за кордоном – треба повертатися. Без повернення людей у ​​нас з вами не буде потужної економіки. Ну буде складно. У нас 11-12 мільйонів пенсіонерів і це правда... Ми повинні жити й розвивати економіку, повинні повернутися люди, які працюватимуть, - сказав президент.

Як зазначив глава держави, щоб наша країна могла робити нові кроки, в Україну має повернутися більша кількість громадян, ніж виїхала.