Сальдо на тлі затопленої будівлі у Новій Каховці заявив, що "присутність великої води не відчувається"

Керівник окупаційної «влади» Херсонської області Володимир Сальдо записав відео на тлі підтопленої будівлі.

Керівник окупаційної «влади» Херсонської області Володимир Сальдо записав відео на тлі підтопленого будинку культури у Новій Каховці. При цьому колаборант запевнив, що після підриву дамби ГЕС "люди спокійно гуляють вулицями", а "присутність великої води взагалі не відчувається". 

- Місто Нова Каховка та всі міста, які знаходяться нижче за течією, – Олешки, Гола Пристань, сам Херсон та інші – живуть. Люди спокійно рухаються вулицями, щойно проїжджали — працюють автозаправки, деякі магазини, підприємства. За декілька кварталів звідси присутність великої води взагалі не відчувається, — заявив Сальдо.

За спиною голови окупаційної «адміністрації» видно триповерхову будівлю Палацу культури у Новій Каховці, перший поверх якої пішов під воду приблизно наполовину.

Російські військові підірвали Каховську ГЕС у ніч на 6 червня, вона не підлягає відновленню. Влада РФ звинувачення заперечує і стверджує, що засувки греблі Каховської ГЕС пошкодили під час "обстрілу ЗСУ", внаслідок чого стався витік води.

Нова Каховка знаходиться під російською окупацією із перших днів повномасштабного вторгнення. За приблизними оцінками, 35–37 сіл у регіоні буде затоплено повністю. Людей евакують до безпечних місць. Частина жителів Херсонської області вже приїхали евакуаційним потягом до Миколаєва.