Подоляк - мешканцям Шебекіно: Думайте, тікайте… поки ще можна

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк звернувся до мешканців російського Шебекіно Бєлгородської області.

President.gov.ua

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк звернувся до мешканців російського Шебекіно Бєлгородської області, зазначивши, що держава їх евакуювати не буде, тож слід «думати самим». Звернення він оприлюднив на своїй телеграм-сторінці, опублікувавши його російською мовою.

За словами Подоляка, те, що відбувається у Бєлгороді, це «початкові «ворота війни», які переносять військові дії на територію самої Росії».

Радник глави Офіса президента наголосив, що росіянам обов'язково потрібно знати про власну країну кілька фактів. KP.UA наводить їх повністю:

  1. Якщо Російський добровольчий корпус (РДК) ставить захист співвітчизників у пріоритет, ретельно вивіряючи кожен крок і дію, – путінські військові не шкодуватимуть своїх цивільних. У жодному вигляді. Тому в житлових кварталах розміщуватимуться склади, ремонтні потужності, станції РЕБ, бронетехніка та артилерія, а головне – ракетники, що коригують обстріл Харкова. Цивільні несвідомо все це прикривають...
  2. Ніхто нікого евакуювати із населених пунктів не буде. Рівно з цієї ж причини. Для ЗС РФ цивільне населення потрібне для системного прикриття, обслуговування розквартованих частин і/або самостійного знищення з інформаційних та пропагандистських міркувань. Нічого особистого. Просто масовка.
  3. Це стандартна практика російської армії. Саме так воювали росіяни на Донеччині у 2014-2015 роках. Нагадаю пряму промову «стратега» Путіна: «Ми стоїмо за цивільними, і нехай ворог спробує стріляти». Тож не плекайте ілюзій – бєлгородці, куряни, брянчани, ростовчани та інші обов'язково дізнаються, що таке «путінське прикриття».

Наприкінці звернення до росіян Подоляк порадив їм ухвалювати самостійні рішення.

- Думайте, обговорюйте, тікайте самостійно... поки ще можна, - підсумував він.

1 червня РДК та легіон «Свобода Росії» заявили про початок "другого етапу наступу". Вони наголосили, що те, що відбувається, «лише початок» і що вони йдуть «звільняти всю Росію – від Бєлгорода до Владивостока».

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, те, як деякі блогери використали ситуацію у Бєлгородській області для критики керівництва РФ, свідчить, що у російському суспільстві спостерігається «підвищена тривога».