У Києві затримали трьох чиновників та охоронця поліклініки після загибелі людей біля закритого укриття

Найближчим часом їм повідомлять про підозру.

REUTERS

Київські правоохоронці затримали першого заступника Деснянської районної державної адміністрації, директора поліклініки, його заступника та охоронця установи у справі про загибель трьох осіб, які не змогли потрапити до бомбосховища. Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

- В цей час при процесуальному керівництві Деснянської окружної прокуратури міста Києва трьом затриманим посадовим особам готується повідомлення про підозру за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), а охоронцю - за фактом залишення в небезпеці до смерті (ч. 3 ст. 135 КК України), - йдеться у повідомленні.

У ході розслідування силовики провели обшуки у двох Департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та в медустанові, в якій виявилось закритим бомбосховище під час повітряної тривоги. Слідство продовжується.

У ніч проти 1 червня російські війська накрили Київ ракетними ударами. ЗСУ збили 10 "Іскандерів", але уламки ракет впали в Деснянському районі Києва біля районної поліклініки. Біля будівлі лікарні зібралися городяни, які не змогли потрапити до бомбосховища, оскільки він був закритим. В результаті загинули троє людей, серед яких - 9-річна дівчинка. Ще десятки людей дістали поранення.

У Деснянській РДА кажуть, що центральний вхід до поліклініки, де було укриття, було відкрито, і там сховалися деякі місцеві жителі. Поліція розпочала розслідування за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).