Італійський Vogue написав про «еротичну атмосферу» у вагонах «Укрзалізниці»

Журнал VOGUE Italia опублікував зйомку українського фотографа Julie Poly, присвячену "еротичній атмосфері" українських потягів.

ukrzaliznytsiabook.com

Журнал VOGUE Italia опублікував зйомку українського фотографа Julie Poly, присвячену "еротичній атмосфері" українських потягів. Знімки були зроблені у вагонах "Укрзалізниці" у 2020 році для артбуку Ukrzaliznytsia.

- Я вважаю, що подорожувати потягом Україною - це досить еротичний досвід. Ніде у світі немає потягів, де поруч знаходяться напівголі люди. В українських потягах можна спати поруч із невідомими та напівроздягненими людьми або опинитися перед обіднім столом сусіда. Щоразу, коли заходиш у купе, тобі цікаво, кого ти зустрінеш. Могло статися все що завгодно, - розповіла фотографиня.

Для зйомки позували не реальні люди, а моделі. Як пояснює автор, фотографії зображають певні типи українських пасажирів, а також стереотипи щодо них. Над стилізацією зйомки працювала команда VOGUE Україна. 

Julie Poly розповіла, що у березні 2020 року виїхала у Монако, тому що була вагітна і хотіла народити у безпеці. Наразі вона живе у Німеччині й інколи приїжджає до Києва потягами "Укрзалізниці".

- Столиця Німеччини дозволяє мені легко дістатися до України, щоб зустрітися з рідними та друзями. Я вже була у Києві двічі, і обидва рази потягом. Щодня я дивуюся, як це можливо, що вранці я маю читати новини про нові жертви і, як митець, думати, що я можу зробити на культурному фронті, який внесок. Я не вперше все втрачаю, це вже було з окупацією [Луганської та Донецької областей] 2014 року. І завжди дуже важко починати спочатку, тому що я люблю Київ, я люблю Україну і я хочу жити у своїй країні. Кожного дня я мрію повернутися додому, - розповіла фотограф.

Julie Poly народилася у Стаханові Луганської області, який тимчасово окупований Російською Федерацією. Знімає для журналів VOGUE та L'Officiel.