"Фонд помсти Ані Лорак": Осадча, Клопотенко та Монро відреагували на новий мем у мережі

Українці створюють меми після атаки дронів по Москві та іронічно вибачаються перед артисткою за те, що сумнівалися в її позиції.

Колаж KP.UA

Знімок збитого під Москвою безпілотника з нібито написом "Ані Лорак. Фонд помсти" наробив багато галасу в соцмережах. Російські телеграм-пабліки вже встигли підхопити і поширити новину, хоча пізніше визнали, що це фейк. Українці ж, навпаки, жартома створюють меми "Ані Лорак бомбить Москву", в яких іронічно вибачаються перед артисткою за те, що сумнівалися в її позиції. Серед тих, хто вже встиг відреагувати на меми, телеведуча Катя Осадча, блогери Сергій Стерненко та Монро, а також шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко.

Ані Лорак від початку повномасштабного вторгнення жодного разу не засудила дії Росії та продовжувала давати там концерти. У жовтні 2022-го президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо персональних санкцій проти українських артисток Ані Лорак, Таїсії Повалій та Регіни Тодоренко. У Росії зірку також позбавляють концертів, бо вважають, що вона може передавати гроші на підтримку української армії. Сама Ані Лорак у соцмережах заявила, що ніколи і нікому не надавала "військової допомоги".

РосЗМІ повідомили про атаку дронів вранці 30 травня. Пізніше влада російської столиці заявила про те, що дронів було близько 10 і сили ППО збили всі.