Для відновлення багатоповерхівки у Голосіївському районі Києва знадобиться декілька місяців

Заступник мера Микола Поворозник відзначив серйозне пошкодження будинку під час нічної російської атаки.

REUTERS/Valentyn Ogirenko

Декілька місяців потрібно, аби відновити 24-поверховий будинок у Голосіївському районі Києва, який постраждав під час нічної атаки Росії. Про це перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник повідомив в ефірі Радіо Свобода.

- Відновлювальні роботи почнуться після того, як буде готовий проєкт, тому що будинок постраждав достатньо серйозно, треба дивитися несучі конструкції і проєктувати його відновлення, як ми робили в усіх попередніх будинках, – сказав він.

Поворозник розповів, що сьогодні-завтра будуть тривати протиаварійні роботи. Потрібно закрити дах, щоб його не залило водою, а також вікна у непошкоджених квартирах.

Мер Києва Віталій Кличко розповів у своєму телеграм-каналі, що пошуково-рятувальні роботи завершені. Комісія оглядає ступінь пошкоджень, аби якнайшвидше приступити до робіт з відновлення будинку. Київська служба порятунку (КАРС) почала розбирати аварійні елементи будинку, з двору вивозять пошкоджені автівки мешканців.

Будинок у Голосіївському районі Києва постраждав під час атаки Росії у ніч проти 30 травня. У багатоповерхівку влучили уламки російського дрона. На останніх поверхах зайнялася пожежа, 33-річна жінка загинула, чотири людини були травмовані. Рятувальники евакуювали 20 мешканців.