Киянка, яка постраждала під час російського обстрілу: Я спала, а потім на мене посипався дах

На квартиру Юлії впали уламки збитого дрона. 

vechirniy.kyiv.ua

Увесь травень РФ активно тероризує Київ, майже щодня намагаючись влаштувати для жителів та гостей столиці пекло. Сили ППО збивають майже всі ворожі снаряди, але інколи все ж постраждалі є. Серед них опинилась і мешканка багатоповерхівки одного зі столичних ЖК Юлія Безкоровайна.  Як повідомляє «Вечірній Київ», внаслідок удару жінка втратила 95% майна у квартирі.

Це сталося в ніч з 19 на 20 травня. У дах столичної багатоповерхівки влучив збитий ворожий дрон. Його частина здетонувала біля спальні Юлії, яка живе на дев’ятому поверсі.

Жінка придбала дворівневу квартиру на девʼятому поверсі в одному з житлових комплексів Дніпровського району у 2013 році. Протягом тривалого часу робила ремонт та оздоблювала житло і лише після цього переїхала в квартиру.

На момент удару Юлія перебувала у спальні, що знаходиться на другому поверсі квартири. 

- На той момент я спала і не почула повітряної тривоги. Але потім настав хаос - спершу один вибух, а потім ще один. Потім почали падати на мене частини даху та скло з двох мансардних вікон, що були над ліжком, - згадує Юлія.

Спустившись на перший поверх квартири, жінка поспіхом забрала свій паспорт, гроші, швидко одягнулась і вийшла на вулицю. Попередньо вона вимкнула електролічильник та зачинила двері на ключ, діючи рефлекторно в умовах небезпеки.

Поруч з квартирою Юлії знаходилося ще чотири квартири. На щастя, інші мешканці також встигли вийти на вулицю.

- А потім я стояла внизу і дивилась, як горить моя квартира, - розповідає жінка.

Рятувальники гасили вогонь близько 2 годин. Внаслідок події в квартирі Юлії згоріло та було пошкоджено  95% майна.

- За останні дні до мене приходили різні експертні комісії, проте я так і не отримала жодного документа про пошкодження майна. Наразі я дуже сподіваюся на представників від КМДА, які вже відновили багато квартир, що постраждали від війни, - розповідає власниця.

Мешканці будинку звертаються до столичної влади у першу чергу з проханням про допомогу у відновленні пошкодженого даху, оскільки навіть при невеликих опадах квартири стають підтопленими.

- Дах двох будинків частково пошкоджений - наш та сусідній. Точний обсяг руйнування наразі невідомий і буде встановлений після експертного дослідження. Але тимчасові ремонтні роботи, які здійснив ЖЕК, не зможуть врятувати від сильного вітру чи дощу, - пояснює жінка.

Нині вона тимчасово проживає у родичів, а її сусіди вимушені знаходити тимчасове житло у друзів та родичів. Активні мешканці ЖК зібрали всю необхідну інформацію про той трагічний випадок - фотографії, відео та план будинку для проведення реставрації. Вони всі чекають, коли фахівці від КМДА проведуть експертизу в кожній квартирі, відновлять пошкодження і допоможуть повернутись до звичного життя. Це схоже на ситуацію, яка виникла у мешканців зруйнованих будинків у Святошинському та Подільському районах столиці.

Допомогти фінансово Юлії можна за номером її картки: 5375 4112 0648 5737.