На Донбасі росіяни зруйнували дамбу Карлівського водосховища - місцева влада готується до евакуації людей

Під загрозою підтоплення три населені пункти.

vesti.ua

Російські війська зруйнували дамбу Карлівського водосховища на Донеччині, що може призвести до підтоплення трьох населених пунктів. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко у своєму Телеграм-каналі.

– Рашисти зруйнували дамбу Карлівського водосховища – під загрозою підтоплення опинилися селища Галицинівка, Бажане-1 та Бажане-2. Громади, які перебувають у зоні передбачуваного підтоплення, попереджені. За потреби буде розпочато евакуацію цивільного населення, - повідомив чиновник.

За його словами, Карлівка з початку російського вторгнення постійно перебувала під обстрілом окупантів. Ворог завдавав неодноразово ударів по греблі, попри загрозу для мирних людей.

- До такого розвитку подій ми були готові, тому оперативні та рятувальні служби Донеччини вже почали діяти за чітко визначеним алгоритмом, - наголосив він.

Як зазначив голова Донецької ОВА, дамби було одразу проведено термінове засідання комісії ТВтаНС, під час якого створено штаб із подолання наслідків цієї надзвичайної ситуації.