Зеленський анонсував нові переговори з партнерами: Чекаємо ще більше зброї

Зеленський повідомив про підготовку до нових зустрічей та переговорів у Києві.

facebook.com/zelenskiy.official

Президент Володимир Зеленський повідомив про підготовку до нових зустрічей та переговорів, що дозволить Україні отримати ще зброю. Він також зазначив, що Україна робить все можливе, щоб на саміті НАТО у Вільнюсі було ухвалено рішення, яке "спрацює" для нашої держави. Про це Зеленський сказав під час свого відеозвернення.

- Ми вже почали готувати цей та найближчі тижні. Чекаємо на нові зустрічі та переговори, поки більшою мірою - візити до нас, до нашої держави. Буде ще зброя для наших воїнів... Щотижня додаємо утримання для України від саміту у Вільнюсі. Ми робимо все, щоб рішення на саміті для нас було таким, яке спрацює. Подивимося, проте ми працюємо над цим, - сказав президент.

Зеленський також наголосив на прийнятті декларації від Парламентської асамблеї НАТО. Так, президент підкреслив, що речі назвали своїми іменами – йдеться про чітке визнання злочинів Росії проти України геноцидом та чітке засудження рашистської ідеології. Крім того, президент повідомив про підготовку до кількох проміжних заходів безпеки у країнах-сусідах, які найбільше підтримують Україну. Тому будуть і нові звернення щодо зміцнення наших зв'язків із партнерами.

– Така наша інтенсивна зовнішня політика, різні нестандартні формати, максимум корисної уваги світу до України, до нашого захисту – все це продовжуватимемо. Все більше результатів для України – ППО, артилерія, бронетехніка, снаряди, тренування – все це обов'язково, – додав Зеленський.

Раніше Зеленський провів зустріч із американським лідером Джо Байденом у рамках саміту "Великої сімки" в японській Хіросімі. У ході переговорів президент Сполучених Штатів оголосив про новий пакет допомоги нашій країні на суму 375 мільйонів доларів.