Спікер Зеленського спростував інформацію ЗМІ про те, що президент "підтвердив втрату Бахмута"

Наші захисники продовжують обороняти місто.

REUTERS

Під час спілкування із журналістами президент Володимир Зеленський заперечував, що російські війська захопили Бахмут. Про це заявив у своєму Фейсбуці речник глави держави Сергій Никифоров.

- Щодо відповіді президента України на питання про Бахмут. Президент заперечував взяття Бахмута, – написав Никифоров.

Також спікер Зеленського дослівно навів частину діалогу президента із журналістами. За його словами, представники ЗМІ запитали: "Росіяни сказали, що взяли Бахмут". У відповідь глава держави заявив: "Я думаю, ні".

На полях саміту "Великої сімки", що проходить у японській Хіросімі, іноземні журналісти поспілкувалися з президентом Володимиром Зеленським. ЗМІ заявили, що глава держави нібито підтвердив втрату Бахмута і заявив, що "на сьогодні Бахмут лише у наших серцях".

Напередодні глава ПВК "Вагнер" оголосив про нібито "повне захоплення Бахмута". Пізніше цю інформацію підтвердили до Міноборони РФ. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр спростувала заяви росіян і запевнила, що частина Бахмута залишається під контролем наших воїнів. Чиновниця наголосила, що ситуація зараз у місті критична і там тривають запеклі бої, але наші захисники присутні у Бахмуті.