Екс-перша ракетка світу Рафаель Надаль анонсував завершення кар'єри

Участь наступного сезону стане для нього останньою.

Іспанський тенісист та перша ракетка світу Рафаель Надаль уперше за 19 років пропустить Відритий чемпіонат Франції. Про це спортсмен заявив у коментарі Tennis.

– Я не зможу зіграти на Роллан Гаррос. Можете уявити, як мені важко. Це рішення ухвалило моє тіло. Я не виступатиму найближчими місяцями. Я не знаю, коли зможу повернутись на корт. Можливо, я зроблю перерву на півтора місяця, можливо, на два, можливо, на чотири. Я наслідуватиму відчуття і намагатимусь зробити те, що піде на користь моєму організму і принесе мені щастя, - сказав Надаль.

Також легендарний тенісист повідомив, що у 2024 році планує завершити спортивну кар'єру - наступний сезон стане для нього останнім.

- Моя мета та бажання зупинитися, щоб насолодитися наступним сезоном, який, напевно, стане для мене останнім у професійному турі. Я не можу на 100 відсотків гарантувати, що все вийде. Але план такий. Я хочу попрощатися з усіма турнірами, які були важливими для мене та моєї кар'єри. Я хочу боротися і насолоджуватися цим моментом. Зараз це неможливо. Якщо зараз я зроблю перерву, то наступного року маю таку можливість, - підкреслив екс-перша ракетка світу.

Іспанському тенісистові Рафаелю Надалю – 36 років. За кар'єру він здобув 22 перемоги на турнірах Великого шолома в одиничному розряді (ділить 1 місце за цим показником із Новаком Джоковичем), у тому числі рекордні 14 разів вигравав Відкритий чемпіонат Франції. Надаль також є володарем кар'єрного «Золотого шолома» в одиничному розряді та одним із чотирьох тенісистів в історії тенісу, кому вдалося щонайменше двічі виграти кожен турнір серії Великого шолома.