Чехія скасувала укази про надання посольству Росії земельних ділянок

Рішення було ухвалено на підтримку України, яка веде боротьбу з російською агресією.

wikipedia.org

Посольство Росії позбавили права безоплатного користування будівлями та землями в Чехії, отримане у 1970-х та 1980-х роках. Відповідне рішення було ухвалено урядом країни. Про це пише " Reuters ".

За даними видання, уряд Чехії відкликав декрети, видані керівниками країни у 1970-х та 1980-х роках, про передачу Росії безлічі земельних ділянок. Йдеться про майно, розташоване у Празі та інших містах.

– Ми скасували рішення уряду, прийняті під дулами російських танків після окупації нашої країни, – заявив глава МЗС Чехії Мартін Дворжак.

Як зазначено в повідомленні, чеський міністр нагадав про вторгнення країн Варшавського договору 1968 року, яке посилило комуністичне правління в країні.

– Не можна допустити, щоб несанкціоновані доходи від використання цих земельних ділянок підтримували нинішню окупацію України, – наголосив він.

Наприкінці квітня подібне рішення ухвалили Польща. Там судові виконавці країни передали на баланс мерії Варшави школу, яку незаконно обіймало посольство Росії. Йдеться про приміщення, де навчалися діти російських дипломатів.