Поліція з’ясувала особистості 9 військових РФ, які катували українців на Київщині

 Всі вони перебувають у розшуку.

facebook.com/profile.php?id=100002276907245

Катами, які в  березні 2022 року утримували мешканця Бучанського району в заручниках, катували його, зав’язували руки пластиковими хомутами та очі заклеювали скетчем, були 9 російських військовослужбовців. Як повідомив начальник поліції Київської області генерал Андрій Нєбитов, військові служили у  64-й окремій мотострілецькій бригаді сухопутних військ збройних сил РФ у складі 35-ї загальновійськової армії.

Наразі суд засудив одного зловмисника до 12 років позбавлення волі, чотирьох до 11 років і 6 місяців та інших до 11 років позбавлення волі.  Всі вони перебувають у розшуку.

Досудове розслідування здійснювали слідчі поліції Київщини, оперативний супровід - Національна поліція України за процесуальним керівництвом Бучанської окружної прокуратури.

Раніше правоохоронці оголосили про підозру російському командиру, який виступав як "комендант" у Балаклії Харківській області та був причетний до широкомасштабних репресій. За даними СБУ, у березні минулого року чоловік  прибув до Балаклії, де займався координацією російських військових та бойовиків з "Л/ДНР". Згодом його призначили "комендантом". Він брав участь у незаконних затриманнях місцевих мешканців.