Екс-голові Верховного суду Князєву та його адвокату повідомили про підозру

Тепер їм загрожує до 12 років в'язниці.

fakty.ua

Слідчі повідомили про підозру колишньому голові Верховного суду Всеволоду Князєву, який попався на хабарі, а також його адвокату. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

- 16 травня 2023 року керівник САП особисто повідомив про підозру голові Верховного Суду та адвоката, викритого на отримання 2,7 млн доларів США неправомірної вигоди, - йдеться у повідомленні.

Обом фігурантам САП вручила підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу "Підкуп особи, яка надає публічні послуги". Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Розслідування у справі триває. Також зараз вирішується питання про звернення до Вищої ради правосуддя та Вищого антикорупційного суду.

16 травня силовики затримали голову Верховного суду Всеволода Князєва, який отримав хабар у розмірі 2,7 млн. доларів від олігарха Костянтина Жеваго за рішення суду на його користь. Внаслідок цього Жеваго виграв справу у Верховному суді, що дозволило йому зберегти акції Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

Цього ж дня судді Верховного суду зібралися на екстрене засідання, на якому висловили недовіру Князєву. Зі 142 суддів це рішення підтримали 140. Тепер Князєва усунено з посади голови ВС, але рішення про усунення з посади судді залишається за Вищою радою правосуддя.