Жеваго всупереч звинуваченням САП заявив, що не давав хабаря голові Верховного Суду

Олігарх Костянтин Жеваго відкинув звинувачення у причетності до хабаря в 3 млн доларів голові Верховного Суду.

Олігарх Костянтин Жеваго відкинув звинувачення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у причетності до хабаря в 2,7 млн доларів голові Верховного Суду. Про це його пресслужба повідомила у коментарі Forbes-Україна.

- Інформація про те, що неправомірна вигода могла бути одержана від людей, які діяли в інтересах бізнесмена, повністю неправдива. Наголошу, що ми зацікавлені у прозорому розслідуванні цієї справи, аби зняти всі підозри і підтвердити свою репутацію в Україні та серед зарубіжних партнерів, - йдеться у заяві.

Сам Костянтин Жеваго просить ЗМІ «не поширювати непідтверджені відомості». Він запевнив, що у разі необхідності він та юристи відповідних компаній готові надати всі належні пояснення слідству і судовим інстанціям.

Голову Верховного Суду Всеволода Князєва 15 травня затримали на хабарі у 2,7 мільйона доларів. Видання ZN.UA повідомило, що гроші голова Верховного Суду отримував від людей, пов'язаних із Жеваго. В САП підтвердили, що Жеваго намагався передати хабаря через адвоката, щоб не допустити втрату акцій гірничо-збагачувального комбінату. 19 квітня 2023 року Верховний Суд ухвалив рішення на користь бізнесмена.

Жеваго наразі переховується від українського правосуддя за кордоном. У 2019 році олігарху повідомили про підозру у рамках розслідування кримінального провадження про розтрату 113 млн дол. коштів банку "Фінанси та кредит".