Британська розвідка підтвердила успіх ЗСУ в Бахмуті

Українські сили за останні чотири дні змогли досягти тактичного успіху.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України змогли відігнати російські війська на південь від Бахмуту та на північний захід від міста, що дозволило відновити лінію постачання. Про це йде мова у повідомленні Міністерства оборони Великобританії в офіційному акаунті в Twitter.

За даними зведення, найманці групи "Вагнера" продовжують поступово просуватися у центрі Бахмута. Проте українські сили за останні чотири дні змогли досягти тактичного успіху, стабілізувавши свої фланги.

За даними британської розвідки, окрім відігнання російських сил на південь від міста, українським воїнам також вдалося відсунути лінію фронту російських сил на північний захід від Бахмута. Це дозволило українським силам відновити безпечне використання ключової поставкової дороги з кодом 0506.

- Україна стримує наступ російських сил на лінії каналу Сіверський Донець - Донбас, перетворивши його на перешкоду у складі глибокої оборонної смуги навколо міста Гордін Яр, - зазначають у Міністерстві оборони Британії.

Напередодні спікер Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий заявив про успіхи сил ЗСУ  на Бахмутському напрямку. За його словами, за останні дві доби ЗСУ просунулися у деяких місцях на флангах навколо Бахмуту на відстань від 350 метрів до 2 кілометрів.