Міка Ньютон заявила, що не має претензій до переможниці "Євробачення" Лорін через схожість їхніх пісень

Міка Ньютон запевнела, що не випускала пісню "Белые лошади" під новою назвою "Tattoo"

Getty Images

Українська співачка Міка Ньютон заявила, що у неї немає претензій до переможниці "Євробачення-2023" Лорін через схожість їхніх треків "Белые лошади" та "Tattoo". Ньютон також запевнила, що не випускала свій трек на музичних майданчиках під новою назвою, додавши слово "tattoo". 

- Я не хотіла коментувати всю цю історію довкола "Євробачення" та Лорін. Перш за все, я вітаю Лорін із перемогою. Вона прекрасна і унікальна артистка. Мені не подобається, що мене втягнули в цю історію. Я шокована. Моя свекруха запитала у мене, чи дійсно я перевипустила пісню ["Белые лошади"], щоб підколоти Лорін. Хтось використав моє ім'я і випустив пісню на Spotify та iTunes. Я засмучена, що люди думають, ніби це зробила я чи моя команда, - розповіла Міка Ньютон в Інстаграм-історіях

Співачка вважає, що усі артисти надихаються творчістю інших артистів, і це нормально. Міка намагатиметься видалити реліз із музичних стрімінгів.

Колишній продюсер Міки Ньютон Юрій Фальоса у коментарі "Музвару" підтвердив, що це він перейменував трек. За словами Фальоси, за місяць до виступу Loreen він попереджевав про плагіат, але ніхто не звернув уваги.

Трек "Белые лошади" став популярним у якості саундтреку до російського серіалу "Кадетство" (2006—2007 років). У ньому також звучали інші пісні Ньютон «Белые лошади», «Лунопарк», «Факт», «Таешь», «Аномалия».

Міка Ньютон представляла Україну на "Євробаченні-2011" з піснею «Angel» і зайняла четверте місце. Останні роки живе в США, де вийшла заміж за власника модельного агентства Кріса Сааведру.

Пісню "Tattoo" Loreen ще до перемоги у "Євробаченні" звинувачувалі у плагіаті треків Міки Ньютон, "The Winner Takes It All" ABBA та "Flying Free" Pont Aeri.