СБУ оголосили підозру "коменданту" Балаклії, який катував мирних жителів

Окупант організовував незаконне затримання місцевих жителів.

ssu.gov.ua

Правоохоронці оголосили підозру окупаційному "коменданту" Балаклії Харківської області. Російський командир причетний до масових репресій. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

СБУ встановила, що окупаційним "комендантом" був військовий комендант Калінінградського гарнізону ЗС Росії із позивним "Граніт". На початку повномасштабного вторгнення він прибув до України. У березні минулого року "Граніт" прибув до Балаклії, де займався координацією російських солдатів та бойовиків "Л/ДНР". Згодом його призначили "комендантом". Він організовував незаконне затримання місцевих жителів.

- За наказом "коменданта" українців утримували у тортурі, яку облаштували у захопленій будівлі райвідділу поліції. Там людей жорстоко катували, тривалий час тримали без їжі та води. Деякі з постраждалих досі вважаються зниклими безвісти. Задокументовано, що "Граніт" особисто допитував незаконно ув'язнених, застосовуючи до них психологічне та фізичне насильство, загрожував убивством, а також примусовою депортацією їхніх родичів до РФ, - розповіли правоохоронці.

Нині зловмисник перебуває у Росії ховається від правосуддя. СБУ оголосила йому підозру за статтею про порушення законів війни.

Раніше правоохоронці викрили у Києві двох "приватних детективів". Вони торгували конфіденційною інформацією із державних баз даних.