На Львівщині через укус кліщів у 25 людей діагностували хворобу Лайма

Зазвичай сезон активності кліщів триває до листопада і має два піки активності - у квітні-травні та серпні-вересні.

diagen.com.ua

Щороку із настанням тепла активізується ще одна більш звична, проте не менш небезпечна загроза - іксодові кліщі, які є збудниками небезпечних захворювань. За чотири місяці 2023 року на хворобу Лайма в області вже захворіли 25 жителів. Про це повідомляє Львівська ОВА.

Зазвичай сезон активності кліщів триває до листопада і має два піки активності - у квітні-травні та у серпні-вересні. Все залежить від погодних умов, кажуть спеціалісти. Зони розмноження та активності іксодових кліщів - рекреаційні зони, лісосмуги, парки, сквери, зелені насадження у громадських просторах, навчальних та дошкільних закладах.

Вони можуть переносити збудників небезпечних захворювань людини і тварин, зокрема кліщового енцефаліту, бореліозу (хвороба Лайма), а також хвороби Міямото. Збудники потрапляють в організм під час присмоктування кліща (укусу).

За чотири місяці 2023 року на хворобу Лайма у Львівській області уже захворіли 25 жителів. У Львівській області торік зареєстрували 278 випадків захворюваності на хворобу Лайма, що вдвічі більше, ніж у 2021 році.

Як уберегтися від кліщів