Сектор Газа випустив по Ізраїлю 270 ракет, ЦАХАЛ відповів ударами по майданчиках для пусків

ЦАХАЛ заявив про запуск ракет по 40 майданчиках.

REUTERS

Ізраїльські війська в середу, 10 травня, атакували 40 майданчиків для запуску ракет та мінометних снарядів радикального палестинського руху "Ісламський джихад" у секторі Газа. Саме з цих майданчиків, за словами військових, бойовики обстрілювали територію Ізраїлю. Про це заявила пресслужба Армії оборони Ізраїлю ( ЦАХАЛ ).

- Винищувачі та гелікоптери ЦАХАЛ завдали ударів по 40 ракетних і мінометних майданчиках та установках, що належать терористичній організації "Ісламський джихад" у секторі Газа. Армія продовжує завдавати ударів по пускових установках та додаткових позиціях, що належать терористичній заявці, - розповіли військові.

Палестинські угруповання у секторі Газа у свою чергу випустили 10 травня близько 270 ракет по території Ізраїлю. Наразі загиблих немає, але влада повідомляє про кілька десятків постраждалих, їх кількість уточнюється. Представник об'єднаного штабу опору в палестинському анклаві зазначив, що палестинський опір у Газі готовий до будь-яких варіантів розвитку ситуації, і додав, що "бомбардування будинків мирних громадян та вбивства мешканців сектору є червоною лінією для учасників палестинського опору".

Напередодні, 9 травня, армія Ізраїлю ліквідувала трьох командирів угруповання "Ісламський джихад" у секторі Газа в рамках операції "Щит та стріла". ЦАХАЛ задіяв 40 літаків, включаючи винищувачі. Під час операції було вбито командувача бригад Аль-Кудса у північній частині сектора Газа, високопоставленого члена руху, відповідального за діяльність на Західному березі, а також секретаря військової ради. В "Ісламському джихаді" підтвердили загибель своїх людей і пообіцяли вжити заходів у відповідь. Загрози про відплату пролунали також із боку ХАМАС.