Данілов заявив, що президент ще не затвердив план контрнаступу

Україна розглядає декілька варіантів контрнаступу, остаточний ще не затверджений.

president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський ще не затвердив остаточний план контрнаступу. Про це заявив секретар Ради безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

- Я не використовую термін "контрнаступ". Це військові дії. Наші військові знають, що робити і де робити, в який час їм робити. У кабінеті Верховного Головнокомандувача - президента нашої країни - ухвалюватиметься крайнє рішення щодо термінів і напрямків [контрнаступу]. І коли хтось починає про щось говорити, навіть із шанованих інституцій на Заході, повірте: людей, які на сьогодні знають точно всі наші плани, не існує. Тому що остаточні плани ще не затверджені, - розповів Данілов.

Данілов заявив, що уряд розглядає декілька варіантів контрнаступу, остаточний буде залежити від поточних обставин.

- Ми маємо кілька варіантів [контрнаступу]. Вони всі перебувають у роботі. І залежно від тих обставин, які будуть на той чи інший час, ухвалюватимуться ті чи інші рішення. Не потрібно очікувати чи не очікувати [контрнаступу]. Ми вже довели, що ми непереможна нація, і ми обов'язково це зробимо. І завдяки нашим партнерам зокрема, - зазначив він.

В інтерв'ю The Washington Post від 6 травня Зеленський сказав, що Україна буде готова розпочати контрнаступ, «як тільки-но буде заповнено озброєння, яке було узгоджено з партнерами». Терміни також можуть залежати від погоди через вологий ґрунт уздовж лінії фронту.