Генштаб: На окупованій частини Запорізької області виник дефіцит пального, на АЗС - великі черги

РФ продовжує евакуацію.

facebook.com/GeneralStaff.ua/

Розпочалася 439-та доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. В ніч на 8 травня 2023 року знову ворог атакував територію України, застосувавши іранські ударні БПЛА Shahed. Сили ППО збили 35 із 35 дронів, наголосили в Генштабі ЗСУ.

РФ також завдала 16 ракетних ударів, зокрема, по містах Харківської, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. Крім того, зафіксовано 61 авіаційний удар та 52 ворожих обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено багатоповерховий будинок, приватні оселі та інша цивільна інфраструктура.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тривають важкі бої за міста Бахмут та Мар’їнка. Загалом протягом минулої доби було відбито 55 атак противника на зазначених ділянках фронту.

Ситуація за напрямками:

Російські окупанти проводять так звану евакуацію місцевих жителів з тимчасово окупованого Токмака Запорізької області у напрямку населеного пункту Бердянськ. Цій процедурі підлягають представники так званої місцевої “влади”, колаборанти, діти, вчителі та вихователі. При цьому батькам дітей погрожують не зарахувати навчальний рік в разі відмови "евакуювати" дитину.

На АЗС спостерігаються черги за пальним, усім водіям повідомлено, що нових поставок пального не планується. В Веселому Запорізької області зачинено та не функціонує місцевий відділ поліції ворога. Напередодні спостерігалось знищення документації цієї установи.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також удару по ворожому зенітно-ракетному комплексу.  Також наші захисники знищили 2 ударні та 6 розвідувальних БПЛА противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження озброєння та військової техніки окупантів, а також 3 склади боєприпасів ворога.