Україна повернула із російського полону ще 45 захисників "Азовсталі"

Серед тих, хто повернувся - три захисниці.

У рамках чергового обміну полоненими Україна повернула додому 45 українських захисників та захисниць "Азовсталі", які перебували у полоні у Росії. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Телеграм-каналі.

– Ми повертаємо додому 45 наших людей. Це 42 захисники та три захисниці «Азовсталі». Усі вони – нацгвардійці із підрозділу, створеного 9 років тому на азовських берегах. 35 рядових та сержантів, 10 офіцерів, - повідомив Єрмак.

За його словами, серед повернутих бійців є український воїнів, який двічі опинився у полоні у ворога.

– Наш воїн, який до широкомасштабного вторгнення був у полоні росіян протягом 2,5 років, куди потрапив під час Широкінської операції. Згодом його було звільнено з полону і відразу повернулося до підрозділу. Повторно потрапив у полон на «Азовсталі» і сьогодні повертається додому, – наголосив голова ОП.

Востаннє Україна та РФ провели обмін полоненими 26 квітня. Тоді додому повернулися 44 наші воїни. Голова держави запевнив, що Київ продовжує працювати над цим процесом та має намір повернути на батьківщину всіх наших співвітчизників. За його словами, найскладнішою категорією обміну є цивільні полонені.

Наприкінці квітня президент Володимир Зеленський повідомив, що з початку війни Україні вдалося повернутися з російського полону 2279 наших громадян.