Зеленський у Гельсінкі: Ми не атакуємо ані Путіна, ані Москву

Президент Зеленський заявив, що Україна не атакувала Кремль та президента Росії Володимира Путіна.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції у Гельсінкі заявив, що Україна не атакувала Кремль та президента Росії Володимира Путіна.

- Ми не атакуємо ані Путіна, ані Москву, ми боремося на власній території, захищаємо свої села й міста. Нам зброї не вистачає навіть для цього, саме тому ми не використовуємо її будь-де, саме тому у нас дефіцит [зброї]. Тому ми не атакували Путіна, ми це трибуналу залишимо, - сказав Зеленський.

Зеленський вважає, що подібні заяви зі звинуваченями звучать, тому що на "полі бою друга армія світу програла" і Путіну потрібно якось мотивувати росіян йти на війну.

- Йому потрібно щось робити різке: то "замахи", то дрони, то якісь "гуси, які їх бомбили". Вони щоденно будуть вигадувати ті чи інші кроки. А все вирішується простіше: не треба нікого залякувати, не треба використовувати зброю, потрібно вийти з нашої території, - сказав президент.

3 травня Кремль заявив, що вночі Київ спробував завдати удару двома безпілотними літальними апаратами по резиденції Володимира Путіна. Вони були виведені з ладу. Уламки впали на території Кремля, але постраждалих немає. Кремль заявив, що розцінив це як “сплановану терористичну акцію та замах на президента… напередодні Дня Перемоги, Параду 9 травня”. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк спростував причетність України до інциденту.