Наєв про ситуацію на кордоні з Білоруссю: загрози наступу немає

Ситуація у Північній оперативній зоні стабільна та контрольована.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив оперативну ситуацію на кордоні з Білоруссю та оцінив загрозу наступу з боку сусідньої країни. Про це пише командування Об'єднаних сил ЗСУ в Facebook.

- Ситуація у Північній оперативній зоні стабільна та контрольована. На території Білорусі продовжує знаходитися авіаційне угруповання Російської Федерації, а також російське угруповання наземних сил загальною чисельністю до 2,5 тисячі людей, - зазначили військові.

Також, за його словами, на території Брянської та Курської областей Росії перебуває угруповання чисельністю до 17 тисяч осіб. Станом на сьогодні загрози наземних наступальних дій як з території Республіки Білорусь, так і з території Курської та Брянської областей немає, наголосив Наєв, додавши, що військові роблять усе, щоб бути готовими до адекватного реагування у разі загрози.

2 травня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зібрав нараду з питань безпеки та охорони державного кордону. Йому доповіли, що очікують на "значне загострення ситуації".