Букінгемський палац показав коронаційну мантію Чарльза III, яку носив його дід

Ці речі використовували під час коронаційної служби Георга IV, Георга V, Георга VI та королеви Єлизавети II.

royal.uk

Чарльз III у день коронації у Вестмінстерському абатстві повторно використає одяг із королівської колекції, який до нього надягали попередні монархи у момент вступу на престол. Ці речі створили для коронаційної служби його діда Георга IV. Про це повідомляється на офіційному сайті королівської родини.

З метою екологічності після помазання монарх надягне білу лляну туніку, спеціальну коронаційну мантію та імператорську мантію 1937 року. Під час служби пояс надягають на мантію королю, а потім закріплюють меч. Після цього меч знімають та переносять на вівтар, а монарх змінює цю мантію на імператорську.

Історично так склалося, що для кожної коронації монарха створюється окремий пояс для коронаційного меча і рукавичка. Проте для служби Чарльза III вирішили відреставрувати речі його діда Георга VI. Рукавичка виготовлена з білої шкіри, а з боку зап'ястя розшита позолоченою металевою ниткою, дротом та паєтками у вигляді національних емблем, включаючи троянду Тюдорів, чортополох, трилисник, дубове листя та жолуді. На тильному боці її прикрашає вишита корона з оксамиту над гербом сім'ї герцогів Ньюкасл. Рукавичку надягають на праву руку, щоб тримати скіпетр суверена перед тим, як пройти до тронного крісла. На коронації 6 травня її вручить монарху лорд Індарджіт Сінгх із Вімблдону.

Коронація Чарльза III та його дружини Камілли відбудеться 6 травня у Лондоні.