РФ обстріляла Нікополь та Очаківщину

За добу ворог завдав 19 ракетних та 17 авіаційних ударів по Україні.

t.me/synegubov/

Протягом останньої доби РФ завдала 19 ракетних та 17 авіаційних ударів по Україні. Також ворог  здійснив 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені з числа мирного населення, серед яких - діти. Зруйновано та пошкоджено житлові багатоповерхівки, приватні житлові будинки, школи, лікарні, дитячі садочки та інша цивільна інфраструктура.

Харківщина. Протягом доби ворог продовжував терористичні обстріли населених пунктів Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів області. В с. Кучерівка Куп'янського району через обстріли поранений та був госпіталізований чоловік 65 років. У селі пошкоджено 3 приватні будинки, господарчі споруди, автотранспорт.

За даними очільника області Олега Синєгубова, у м. Вовчанськ Чугуївського району поранений 57-річний чоловік. Госпіталізований у стані середньої тяжкості. У с. Вільхуватка Харківського району обстрілами пошкоджено приватний будинок та господарчу споруду.

Запорізький регіон. За добу ворог здійснив 56 обстрілів по 15 населених пунктах: знову під авіаударами опинилися Гуляйполе та Оріхів, 51 артудар та три атаки БПЛА прийшлися по прифронтовим селам. Як повідомив голова ОВА Юрій Малашко, поранення отримали 4 людини. У Гуляйполі травмовано літніх жінок 85 та 82 та 50 років і чоловіка  51 року.

Дніпропетровщина. Вночi агресор обстрiляв Нiкополь. Бив з важкої артилерії. Минулося без загиблих та постраждалих. У мiстi працюють рятувальники. Обстежують територію та уточнюють наслiдки атаки, повідомив голова ОВА Сергій Лисак. 

Херсонська область. За даними ОВА, російські окупанти 71 раз обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 363 снаряди з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Херсон росіяни атакували 11 разів, випустивши 41 снаряд. Поцілили у територію і будівлю заводу.  Також ворог вдарив по житлових кварталах населених пунктах області. Через російську агресію двоє людей дістали поранення. 

Донеччина. 1 травня росіяни поранили 2 жителів Донеччини: у Краматорську та Сіверську. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі, повідомив голова ОВА Павло Кириленко. 

Миколаївщина. 1 травня, з 21:26 по 21:28, РФ завдавала ударів з РСЗВ по населеному пункту Куцурубської громади. Внаслідок обстрілів поранення отримало дві людини, пошкоджено приватні будинки. У населеному пункті після обстрілів відсутні світло, газ, вода та інтернет, повідомив голова ОВА Віталій Кім. 

Сьогодні вночі, 2 травня, з 03:24 по 03:32 ворог завдавав мінометних обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. У м. Миколаїв, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.